Instructeurs:

Op onze club hebben we ervaren en gemotiveerde instructeurs die je met je jonge- of ervaren hond kunnen helpen. Zij hebben kennis van houding, gedrag, oorzaken van bepaald gedrag, stresssignalen en leerprocessen bij honden.
Op het speurveld leren onze instructeurs je hoe je een spoor kunt uitleggen voor een hond. Daarna begeleiden ze jou en je hond om dit uitgelegde spoor te volgen en eventuele voorwerpen te verwijzen.
De instructeur loopt ook met je mee op het trainingsveld en helpt jou en je hond bij diverse appèl oefeningen. Tijdens het appèl lopen wordt er aandacht besteed aan het leren volgen van de hond in allerlei situaties bijvoorbeeld met geluiden of afleiding. De hond loopt in eerste instantie aan de lijn, maar moet alle oefeningen uiteindelijk ook los kunnen uitvoeren.
Er zijn diverse manieren om een hond iets te leren maar wij kiezen voor spel en beloning. De beloning kan een speeltje zijn, maar ook met voer. Tijdens de trainingen wordt gekeken wat het beste bij jou en je hond past. 

Onze instructeurs zijn:


Dunja: Voor Africhting en Ringtraining

Marijke: Voor Africhting, Puppytraining en Ringtraining

Marion: Voor Africhting en Puppytraining

Orlando: Voor Africhting

Vienna: Voor Ringtraining

Daeniek: Voor Ringtraining

 

Pakwerk

De gehoorzaamheid die bij het appèl wordt aangeleerd, kan gebruikt worden bij het onderdeel pakwerk. In de opbouw van het pakwerk wordt gebruik gemaakt van de buitdrift van je hond. De hond wordt niet ‘manscherp’ maar zal het bijten op de mouw zien als een spel, waarbij het veroveren van de bijtmouw de grootste drijfveer is. Als de hond de mouw eenmaal heeft gekregen zal hij deze vaak nog eens terugbrengen naar de pakwerker voor nog eens zo’n spelletje.
De hond moet wel gehoorzaam zijn, zo moet hij bijvoorbeeld de geleider volgen en ook de mouw loslaten op commando.
In het begin van de opleiding wordt geleerd te bijten op een jute lap om de buitdrift te ontwikkelen en van daaruit wordt overgegaan naar een zachte bijtrol en een jonge honden mouw. Uiteindelijk moet de hond in staat zijn op een harde mouw te bijten. Naast het aanleren van de buitdrift en het leren blaffen worden er appèl oefeningen gevraagd. De hond vindt het bijten in de mouw op een gegeven moment zo leuk dat dat de ultieme beloning is voor de gehoorzaamheid tijdens het pakwerk. Het pakwerk wordt individueel op het veld gedaan samen met de instructeur en de pakwerker.
We hebben een aantal ervaren pakwerkers op onze club.

Onze pakwerkers zijn:
Dunja
Joeri
Orlando