Kringgroep Beuningen is een Duitse Herder Vereniging die is aangesloten bij de VDH (Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden). De VDH is een dochterorganisatie van de SV (Schäferhundverein) in Duitsland. Wij richten ons voornamelijk op de Duitse Herders uit de kynologische lijnen, maar je bent uiteraard ook van harte welkom met een hond uit de werklijn.

Wij bieden een gevarieerd trainingsaanbod waaronder de africhting, deze kent drie onderdelen namelijk speuren, appèl en pakwerk, elementaire gehoorzaamheid en puppytraining. Bij voldoende belangstelling starten we ook de behendigheidstraining (agility) weer op.
Je kunt bij ons twee keer in de week de africhting komen trainen, namelijk op zondagochtend vanaf 8:30 uur en op donderdagavond vanaf 19:00 uur.
Op dinsdagavond is er om 19:00 uur ringtraining om je hond voor te bereiden op eventuele clubmatches. Een clubmatch is een exterieurkeuring waar je je hond voorstelt aan een keurmeester in stand, stap en draf.

Kringgroep Beuningen staat voor een diervriendelijke en eerlijke manier van africhten van onze honden. Vanzelfsprekend zijn verboden of ongewenste hulpmiddelen niet toegestaan. Je leert om met je hond te werken op een positieve en beloningsgerichte manier. Onze jarenlange ervaring leert dat dit een beter resultaat geeft. Naast positiviteit is er bij ook veel gezelligheid op en om het trainingsveld.
We hebben enthousiaste en betrokken leden. Je bent van harte welkom om te komen kijken of eens vrijblijvend mee te trainen.